Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  
8e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse (29, 30 en 31 mei 2015)

Gezellige deelnemers, een prachtig landschap en een sterk team aan vrijwilligers vormen al jarenlang de garantie voor een oergezellige 3Landen 3Daagse. De ongewisse factor, het weer, speelde dit jaar ook weer netjes mee, waardoor de 8e editie een onvergetelijke werd. Niet alleen voor de trouwe deelnemers, maar voor de debutanten. Zijn zij dan het enige nieuwe waar verslag van gemaakt kan worden?

Nee, nee, nieuw waren deels of in zijn geheel, de prachtige routes. Maar liefst 85% of meer, off-road om zo maximale grip te generen. Voor het eerst ontdekten de deelnemers een 'nieuw' bruggetje om over de Selzerbeek te geraken. Om zo vrijdagavond 'der Schneeberg' te meesteren.
Nieuw ook dit jaar dat een zaterdagdrop met de bus. Extra net als de laatste jaren op zondag. Met dank aan Vliex Reizen. Daardoor nieuw ook dat we dit jaar voor het eerst in het Gulpdal liepen en dus daaraan inherent, dat we uit 3 dalen moesten klimmen. Om zo uiteindelijk bij 't Hijgend Hert uit te komen (Gulpdal, Geuldal en Mechelderbeekdal). Na de dropping in Kelmis op zondagochtend, was dit jaar nieuw,  het ommetje om de prachtige Eynenburg. Jammer dat deze al jaren lang niet meer te bezoeken valt. Zonde.

Tot zover nieuwigheden m.b.t. de routes. Nieuw op zaterdag was deelname van de jongste deelnemer ooit. Stan S. uit Vijlen, 12 lentes jong. Verjonging in elk deelnemersveld is altijd welkom. Misschien volgend jaar meer jeugd? Andere nieuwe debutanten uit Enschede, Simpelveld, Lemiers en Vijlen versterkten het bonte deelnemersveld uit alle windrichtingen (Leidschendam, Ridderkerk, Zaltbommel en omstreken, Wageningen, Heerlen, Maastricht, Landgraaf, Kerkrade, Vijlen en Lemiers. Nieuw ook een nieuwe gids, mijn eigen Claudia, die voor volgend jaar alvast weer door 'haar groep' werd vastgelegd. Naast haar mogen natuurlijk zeker niet de overige, geweldige gidsen, Jan, Piet, Henk, Karel en Jo, vergeten worden. Zonder hen geen 3Landen 3Daagse.
Nieuw ook Rene Johnny Nordic Walker Apres Walk T-shirts (nog enkele beschikbaar), ontworpen door Edmond Spierts (www.vlerk.com) en waarmee ook nog eens gelopen kon worden.

Nieuw ook voor mezelf, na 2 jaar, dat ikzelf weer alle dagen volledig mocht meelopen. Hier ben ik ontzettend blij mee en ik hoop dat ik deze passie met al jullie deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk heb kunnen delen. Iedereen heeft misschien zo wel zijn eigen doel om aan de 3Landen 3Daagse mee te lopen. Vele anderen zouden dit wel willen .....maar is het fysiek en/of mentaal niet haalbaar. 
Met jullie grensverleggende inspanningen en financiele injectes voor het diabetesfonds kunnen straks wellicht meer mensen hun grenzen verleggen. "Bewegen om diabetes te remmen" was ons gezamelijke doel. En ik hoop dat jullie allemaal net zo genoten hebben als ik.

Rest me nog de hoofdsponsoren Mulders Bergsport (www.muldersbergsport.nl)  te Limbricht en boscafe 't Hijgend Hert te bedanken evenaals de kleinere sponsoren Ivo's Sportshop, Vliex Reizen, Lowa- en Leki Benelux voor hun bijdragen in welke vorm ook. Have a Bite, wederom bedankt voor het maken van het sprekende affiche.

Tot volgend jaar allemaal, op 20, 21 en 22 mei 2016......
of in de voorbereiding op de 9e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse!!