Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  
Renés Column
Crosstrainer of cross door de natuur trainen

Op de crosstrainer kom je geen stap vooruit. Met mij als cross trainer, kris cross door 'the dutch mountains' maak je meters! Met respect voor de natuur.

Lees verder...

Nordic Walking, de 4 seizoenen sport

De winter staat voor de deur. Koud, soms natte omstandigheden en vroeg invallende duisternis.
Allemaal redenen om toch te Nordic Walken!! Of ontbreekt de spreekwoordelijke stok achter de deur. Sluit je dan aan bij een aktief groepje of clubje.

Lees verder...

Bootcamp Nordic Style

Bootcamp Nordic Style is nieuw!

Gebruikmakend van stokken wordt een zeer afwisselingsrijke workout aangeboden. Diverse loopvormen en krachttrainingsoefeningen komen aan bod. Gezellig in groepsverband en toch je individuele prestatie. En vooral de natuurlijke elementen meesteren. Zoals steenbok of puma. Die kunnen klimmen. Viervoet aangedreven genereerd gewoon meer steun en balans.

Lees verder...

Sneeuwschoenwandelen oftewel snowshoeïng in Ternell of dutch mountains??

Sneeuwschoenwandelen is stappen met BigFoots door een maagdelijk, witte, wondere winterwereld.

Een unieke belevenis die iedereen kan ervaren. Heel dicht bij huis. Hemelsbreed 25Km tussen Eupen en Monschau.

Om precies te zijn Ternell. Op 550m +NAP. Of misschien in Vijlenerbos 260m+NAP of 3Landenpunt 321,5m+NAP

 

Lees verder...

Goede VOORnemens in VOORjaar

Meer bewegen was u voornemen rond de jaarwisseling?

"Sommige mensen noemen hun weegschaal kilometer. Ik loop best wel wat kilometers en heb geen weegschaal nodig!"

 

 

 

Lees verder...

Teek care! Geen paniek maar geniet.

Teken een zorg? De natuur en de elementen maken het ons niet altijd even makkelijk.
Heb je de kou en duisternis van de winter overwonnen moeten we allert zijn voor kleine beestjes, teken genaamd. Risico's voor en tijdens de wandeling in de natuur beperken. Dan komt het wel goed en kunnen we NATUURLIJK, toch volop blijven genieten!! Boven een temperatuur van 8 ° worden teken aktief. Bovendien is er vanaf april een explosieve groei van planten in de natuur waardoor paden opeens minder makkelijk doorgankelijk zijn. 

Dus teek care vanaf maart/april!!

 

Lees verder...

Bergwandelen & Nordic Walking
Kan ik tijdens mijn wandelingen in de bergen mijn nordic walking stokken gebruiken? Een vraag die ik regelmatig hoor. Een vraag die ik met:"Ja, dat kan", beantwoord. Echter.......
Lees verder...

Voorjaar, energiek van start!!

De tijd staat niet stil, gaat zelfs door als we even stilstaan. Zelden staan wij stil bij onze gezondheid. Hartje winter, als de tijd even wat langzamer lijkt weg te tikken voor de jaarwisseling, staan we wel eens stil bij allerlei aspecten van ons leven. "O ja, ja, omwille van de gezondheid moet ik ook meer gaan bewegen". Goede voornemens!!

Lees verder...

Nordic Walking om grenzen te verleggen?
Nordic Walking = Meer dan wandelen met stokken!
Uit dez ogenschijnlijk simpele bewegingsvorm kunnen vele voordelen gegenereerd worden. En het leuke is dat iedereen hiervan kan profiteren. Meer of minder fit of gezond. Jong en minder jong. Iedereen kan hierdoor grenzen verleggen.
Lees verder...

Nordic training of fitness

Nordic Walking, een beetje wandelen met stokken? Nee, deze bewegingsvorm heeft duidelijk meerwaarde daar romp en armen aan het werk gezet worden door de "input" van stokken. Nordic Walking kan echter op diverse niveau's of levels beoefend worden. Een algemene 3-deling in levels is het gezondheidsniveau, het fitness-niveau en het sportniveau. Dus er bestaat meer dan sceptici die denken dat Nordic Walking een oude "mannetjes geslachtsdelen sport" is.

Lees verder...

Nordic Walking, second generation.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Nieuwe Wensen, ook met nieuwe mensen. Nordic Walking.                                                                            Meer bewegen in evenveel tijd.

Van 2 naar 4 benen!

 

Lees verder...

Nordic Trekking?
Onlangs kwam ik deze term tegen in een duits fitness/nordic walking blad. Nieuwschierig bezocht ik het internet en beleefde al snel een "AHA-Erlebnis". Een nieuwe term aan het nordic walking-front. Niet echt iets nieuws maar toch wel voor menigeen een nieuwe uitdaging of impuls? Het gaat om lange afstandstochten die je nordic walkend aflegt. Kijk bv. onder mijn "aktiviteiten" onder "TOP to TOP"
Lees verder...

WK Nordic Walking?
Jawel, heuse nordic walking wereld kampioenschappen 12 t/m 14 sept. in Oostenrijk. Niet mijn ding!! Snelheid gaat tenkoste van de lange beweging. Het accent komt weer meer op de benen te liggen. Is er een jury die erop let dat er geen zweefmomenten zijn? Daar wordt bij snelwandelen immers ook op gelet. Of gaat het meer om Nordic running? Snelheid, op tijd dus eigenlijk geen tijd. Snel, sneller, snelst. Haastige spoed is ......... Hopelijk draagt zo'n WK er wel toe bij dat de interesse voor Nordic Sports (verzamelnaam voor alle voortbewegingsvormen waarbij stokken ingezet worden) ook bij jongere mensen, positief geprikkeld wordt. Nordic Walking moet mijns inziens ecnter niet als wedstrijdsport geprofileerd worden.
Lees verder...

Zien is beter dan horen!

Zien wat je goed/fout doet is beter dan horen.
Altijd al was ik overtuigd van het gebruik van video-analyses. Er zijn altijd mensen die meer visueel ingesteld zijn of wat beperkter auditief kunnen registreren. Of ze begrijpen wel wat je als instrukteur zegt maar kunnen ze zich geen voorstelling maken dat ze bepaalde (deel)technieken goed of fout uitvoeren. Door het zien van je eigen beweging neem je alle subjectiviteit weg en geef je objectieve feedback. Noem het positieve confrontatie. Onlangs liet een bevriende volleybaltrainer, Bjorn Gulikers, me wat voorbeelden lzien van de mogelijkheden in de digitale wereld.
Zelf ben ik meer van het papier en "nog" niet helemaal thuis in de digitale wereld. Daarom nam ik Bjorn, ondernemend in de digitale wereld onder firma-naam I-Credible bij de arm om me te helpen. Lees verder en bepaal zelf of deze methode ook jou kan helpen bij het verbeteren van je techniek.

Lees verder...

Archief
Meer artikelen? Kijk eens in mijn archief.
Lees verder...