Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  
Renés Column
Voorjaar, energiek van start!!

De tijd staat niet stil, gaat zelfs door als we even stilstaan. Zelden staan wij stil bij onze gezondheid. Hartje winter, als de tijd even wat langzamer lijkt weg te tikken voor de jaarwisseling, staan we wel eens stil bij allerlei aspecten van ons leven. "O ja, ja, omwille van de gezondheid moet ik ook meer gaan bewegen". Goede voornemens!!

Vreemd om net in die donkere, natte en koude tijd wat extra te willen bewegen. Veel dieren houden dan juist een winterslaap om zo min mogelijk energie te verspillen. In een ver verleden, toen we net niet meer op 4 benen liepen, deden we het om diezelfde reden ook rustig aan. Immers, hoe kwam je toen in barre winters aan eten? Tegenwoordig moeten we gewoon door in onze westerse maatschappij. We worden geleefd. Daarbij heeft iedereen wel wat last van minder zonuren. Net wat minder puf, fut en zin om naast drukke job te gaan sporten. Zonder enige moeite consumeren we fastfood en suikers in onze consumptiemaatschappij ten overvloede. Terwijl drempels om een doorstart te maken in ons bewegingspatroon legio zijn. We moeten echter die overtollige energie (lees vetten/suikers) kwijt.
Gelukkig heeft de natuur toch nog een kleine impact op ons. Grijp nu in het voorjaar, wanneer je wat energieker bent, je kans. Walk!!!!
En Nordic Walking, de 4-puntsbewegingsafloop, is ideaal om veel energie te verbranden in relatief korte tijd. En daarbij worden je gewrichten nog eens ontlast. Kijk eens op het cursusaanbod of sluit je aan bij diverse loopgroepjes. Dan heb je ook nog eens letterlijk de stok achter de deur omdat je de gezelligheid van de groep niet wilt missen.
Naar alle artikelen