Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  

 

12e 3Landen 3Daagse  
op 17, 18 en 19 mei 2019 te..........??

 

 

was een sportief succes. Gezellig deelnemers, prachtige routes en ervaren gidsen. Allemaal om te

'Bewegen om Diabetes te remmmen!'

Verder waren de weergoden ons goed gestemd. Te goed? Hoge temperaturen speelden enkele deelnemers parten. En zondagmiddag even schuilen voor regen en zelfs hagel! Genoeg variatie alom qua weer, deelnemers uit alle windstreken, links en rechts en op en neer stappen door het zuidlimburgse heuevellandschap. Voor herhaling vatbaar dus.

In 2019 in het weekend van 17, 18 en 19 mei.

 

Onderschrift

 

Nogmaals bedankt gidsen Claudia, Henk, Karel en Hans. En ook zonder grote en kleine sponsoren is organisatie niet mogelijk. Dus Auberge Smockelaer, en Mulders, dè Buitenspecialist, Vliexreizen, Ivo's Sportshop, Have a Byte, Hijgend Hert en Leki. Toppie!

 

 

U neemt 'the Ups&Downs' in kleine groep o.l.v. een ervaren gids. En onderweg wordt gepauzeerd in een gezellig wandelcafé om uw inspanning in balans te brengen met bourgondische ontspanning. Dat kan ook dagelijkse na finish ook bij de Smockelaer.

Eén, twee of drie dagen wat u wilt. Wel elke dag zo'n 13 tot 15Km.

 

 

 

 

 

 

Ook Mulders, dé buitenspecialist maakt organisatie van de 11e Nordic&Walking 3Landen 3Daagse wederom mogelijk!

 

 

 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk waarbij u de keuze heeft om in te schrijven voor 1, 2 of 3 dagen.

Let wel: Max. aantal deelnemers 90 personen/dag!! Wie eerst komt.....dus voorkom teleurstelling.

Er kunnen bij uitzondering nog enkele deelnemers mee.

U kunt bv. kiezen voor vrijdag en zondag of alleen de zaterdag. Geef dit dan ook duidelijk aan als extra opmerking. Scrol wat verder naar beneden om u aan te melden of te bekijken welke routes we welke dag lopen.

Kortom, profiteer van een gezellige mini-vakantie en ontmoet andere Nordic Walkers.
U zoekt een overnachtingsplek? Klik op "LINKS, rechts, links"  in het keuzemenu in linker kantlijn of....... u laat zich door mij adviseren.

 

                                                                                                        

GezondNu maakte reclame voor 3L3D https://gezondnu.nl/2016/03/31/nordic-walking-op-het-dak-van-nederland/

 

VVV ZuidLimburg nu ook

http://www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/detail/nordicenwalking-3landen-3daagse/64891/

 

Een debuterende deelnemer in 2015 schreef: 8e 3Landen 3Daagse - 29, 30 en 31 mei 2015 Vijlen
Nordic Walking in de Zuid‐Limburgse heuvels (e.o.) – Een sfeerverslag door Ronald Aarts 
Eind februari werd binnen onze vereniging AC TION in Enschede een uitnodiging doorgestuurd voor een  “activiteit in Limburg”, die “interessant zou kunnen zijn”. Enkele lokkende trefwoorden uit die email:  “prachtig  decor”,  “fysieke  inspanningen”,  “bourgondisch  ontspanning”,  “walking  walhalla”,  “kleine  groepen o.l.v. ervaren gidsen”, “speciaal uitgestippelde routes van zo'n 13 km/dag (90% off‐road)”,  “horeca‐consumptie onderweg”, “3Landenbitter”. 
Mijn vrouw Nicky en ik waren wel nieuwsgierig. We hebben ons ingeschreven en we hebben drie dagen  genoten. Van de trefwoorden was geen woord gelogen. Ons enthousiasme willen we graag delen en  daarom deze persoonlijke sfeerschets. Die kan als aanvulling worden gezien op de vooruit‐ en terugblik  die op de web site
klik hier voor volledige en vooral leuke verslag van Ronald Aarts. Ronald bedankt en tot 19 mei!!

 

 

 

 


Wederom lopen we dit jaar ook voor 't goede doel, het diabetes Fonds. Ons motto daarbij is "bewegen om diabetes te remmen!" Per deelnemer per dag gaat € 2,50 naar het diabetesfonds! Dus schrijft u in voor 3 dagen steunt u met maar liefst € 7,50 het diabetesfonds.
Opbrengst tot heden (mei 2016)= €2261,=


 

 

Routes 2018

Vrijdag 25 mei
Route Land van Herve in België. Bos, sappige weilanden, holle wegen en het Gulpdal komen we vandaag op onze route tegen. Het Gulpdal, laagste punt van de route, doorkruisen we 2x. Herberg de Smockelaer ligt op een plateau. Zo ook grensovergang de Plank, het meest zuidelijke punt van de route. Dat betekend vandaag dus  ook klimmen en dalen.  Voor de 2e klim pauzeren we in Teuven. Een laatste afzakkertje door het Bovenste Bos verschaft ons een prachtig uitzicht over het Geuldal. Tja, moeten we wel nog een keertje klimmen. 

Vertrek om 17.30 bij de Smockelaer

Vandaag lopen alle deelnemers deze route. Met middaggroepen zijn specifieke tijden afgesproken. 's Ochtends loopt de Nordic + groep o.l.v. Jo Ernes al 

 


Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei
Deze dagen wordt het deelnemersveld verdeeld. De helft loopt de NL route op zaterdag en de rest de D/NL route. Zondag passen we de wisseltruc toe.

Voor de D/NL route vind er een bustransfer plaats van de Smockelaer naar Vaals. Daar start de route.

​Deelnemers worden vooraf geïnforemeerd wie welke route neemt.

 

De D/NL route

Na bustransfer worden we gedropt in de Grensstraat te Vaals en steken al snel de Selzerbeek over om 'der Schneeberg' te beklimmen. Na enkele Km's traverseren op de zuidhelling van deze Sneeuwberg kunnen we in Mamelis de Selzerbeek doorwaden of het bruggetje nemen. Een lichte 1Km lange klim brengt ons in Vijlen waar we koffie en vlaai nuttigen. Via 't Mechelerbeekdal komen we logischer wijs in Mechelen, gelegen in het Geuldal. Om weer bij de Smockelaer te eindigen beginnen we de slotslim. Stap voor stap.

De bus vertrekt om 9.15 uur. Even na 9.30 uur kan start Nordic Walking

 

De NL route

is een rondwandeling, waarbij we wederom 2x door het Gulpdal mogen. Groote Bosch, fruitboomgaarden en zelfs de hopvelden van de Gulpener bierbrouwerij, afgewisseld met veld- en holle wegen, alsook paden door weilanden, staam garant voor voldoende variatie. In Reijmerstock lassen we een koffiebreak in.

We starten om 9.30 uur.

 

            

Kostenplaatje inclusief gidsservice en horecaservice:
Deelname 1 dag € 12,50 p.p + horecaconsumptie onderweg + bij aankomst
    + € 7,50 extra bij deelname op zondag, t.b.v. vervoerskosten en soep bij terugkeer!
Deelname 2 dagen € 24,= p.p. elke dag horeca consumptie onderweg + bij aankomst 

    + € 7,50 extra bij deelname op zondag t.b.v. vervoerskosten en soep bij terugkeer!    

Deelname 3 dagen € 40,= p.p. + 6x horecacomsumpties + 1x soep en 1x vervoer naar "dropplek" .
 

Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,= p/d. of € 10,= op zondag wanneer de soep gelepeld wordt.

 

Interesse in een leuk Johnny Nordic Walker 3L3D T-shirt? Scroll wat verder naar beneden!

 

Inschrijven kan t/m 20 mei waarbij het inschrijfgeld dan dient overgemaakt te zijn op rekeningnummer
NL98 RABO 0155 607146 o.v.v. NW 3L 3D


Daginschrijving ter plekke is niet mogelijk!! Kiest u ervoor om maar 1 of 2 dagen mee te stappen, geef dan s.v.p. aan om welke dagen het gaat.

Daginschrijving ter plekke is helaas niet mogelijk.

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 U wenst een leuk aandenken/deelname-/après shirt? Dan is het Johnny Nordic Walker 3Landen 3Daagse shirt voor € 10,= iets voor u. Reserveer bij aanmelding waarbij u meteen uw maat doorgeeft (S/M/L/XL)

 

Gidsservice : De routes zijn speciaal voor dit evenement uitgestippeld (afstanden ±14KM ). U neemt de ups and downs samen, in groepsverband, o.l.v. ervaren gidsen. Misschien samen startend en gedurende de tocht natuurlijk selecteren op mensen die graag wat sneller willen lopen en mensen die het iets rustiger aan moeten doen in "the dutch mountains"!
 
Met eigen groep op pad? Groepen van 10 personen of meer kunnen eigen gids reserveren. Don't forget the guide! Buiten de organisatie om dient u hem of haar € 10,= / dag te betalen. Neem vrijblijvend contact op.

 

 

Gidsen in 2018. Ut Claudia ,d'r Henk, d'r Hans, d'r Karel, d'r Ton en Rene Johnny Nordic Walker.


verslag 2013 door een gezond fanatieke deelneemster
door Tine Bego:

Afgelopen weekend vond voor de zesde keer de nordic & walking 3landen 3daagse vanuit Vijlen plaats met als motto: ” bewegen om diabetes te remmen”.

Deelnemers konden zich voor een, twee of drie wandeldagen inschrijven. Per dag ging per deelnemer € 2,50 naar het diabetesfonds. Deelnemers die 3 dagen meeliepen steunden zo dus met maar liefst

€ 7,50 het diabetesfonds.

Onder de bezielende supervisie van Rene Spierts, de bekende nordic walker uit Vijlen , waren een aantal routes langs de grensstreek uitgezet. Dit jaar had Rene voor een aantal kundige gidsen gezorgd die de groepen nordic walkers langs een decor lieten lopen van adembenemende heuvellandschappen, bospaden met helder stromende beekjes , over bruggetjes en door groene weiden met duizenden gele boterbloemen.

Zo gevarieerd als het Limburgs landschap is, zo gekleurd en gemengd waren ook de deelnemers. Ze kwamen uit alle hoeken van ons land. Om enkele plaatsen te noemen: Zoetermeer, ’sHertogenbosch, Leidschendam, Den Haag, Ridderkerk, Amerongen. Maar ook van dichterbij: Landgraaf,Gulpen, Simpelveld, Heerlen, Bocholtz en natuurlijk Vijlen.

Vrijdagavond werd gestart met de Duitse route. Van Vijlen via Mamelis, Orsbach, Lemiers werd teruggelopen naar Vijlen. De weergoden waren ons gunstig gezind. Onderweg werd een versterkend drankje aangeboden om de spieren nog wat losser te maken. Een pauze in een ouderwets dorpscafé bij onze Oosterburen, maakte de tongen ook wat beweeglijker en broederlijk en eensgezind namen we afscheid tot de zaterdagochtend.

Nu stond de Nederlandse kant op het programma. Het weer was opnieuw tegen alle verwachting in zonnig en droog. We waren deze keer niet alleen op de weg. Deelnemers van de fietsdag “Limburgs mooiste”maakten ook gebruik van de wegen.

Onze voorlopers wisten de drukte echter goed te ontwijken en via allerhande tussenwegen, met klimmen en dalen liepen we naar Mechelen. Ieders persoonlijke inspanning gaf een gevoel van stressvrij bewegen en gezond bezig zijn.

Langs de Geul en door het Vijlenerbos wisten we weer bij het startpunt uit te komen. Verschillende deelnemers namen nog een welverdiend afzakkertje alvorens ze zich huiswaarts begaven of naar hotel, pension, vakantiehuisje.

Zondag kregen de weervoorspellers voor het eerst een beetje gelijk en viel er wat regen, maar dat mocht de stemming niet drukken.

Een gezamenlijke busreis naar Kelmis in België vergrootte de onderlinge verbondenheid. Wandelend langs de Geul werden wortels, stronken, modder kleine uitdagingen die genomen moesten worden. Voor Moresnet liepen we onder de kolossale spoorbrug door. Net voor Plombieres lachten de zinkviooltjes ons aan. Een gezellig oponthoud in een campingkantine met heerlijke Limburgse vlaai en een sponsorloterij dankzij Mulders Bergsport en Ivo’s Sportshop deed de sfeer nog meer toenemen.

Zoals in deze drie dagen de grenzen werden beslecht zo werden de deelnemers door het gezamenlijk bewegen in de natuur één enthousiaste groep mensen die de inzet van Rene en zijn kompanen zeer wisten te waarderen en dit ondermeer door een erehaag van stokken en onder luid applaus tot uiting brachten

“Ein kleiner aufstieg” langs de Heimansgroeve door het Vijlenerbos, bracht ons terug op de startplaats, waarna alle deelnemers nog een aantal gezellige uurtjes in het “Hijgend Hert” doorgebrachten met menig hertje, zang en muziek. ’s Zaterdagmiddag was het trouwens niet minder gezellig aldaar.

Er volgde een hartelijk afscheid van onze mede nordic walkers en met de nieuwe data voor het volgend jaar : 16,17, 18 mei 2014 toog een ieder huiswaarts; veraf en dichtbij maar met een gezond en voldaan gevoel over een in alle opzichten grensverleggend weekend.

 c & walking 3landen 3daagse vanuit motto:

Affiche 2013


Affiche 2012
beneden

 

              Krantenbericht 3e 3Landen 3Daagse, April 2010 (klik op pdf hieronder):
                      userfiles/3 landen NW April 2010.pdf