Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  

 

 

 

Nordic Sports,

cross

through the dutch mountains

 

4 wandering 
dutch mountains,
 2 wonder nature !
 

Door Corona-maatregelen kunnen diverse wandel/sportieve aktiviteiten slechts in aangepaste vorm doorgaan. Een privéles NW of Bootcamp N'Style kan wel. Kosten €35,= We sporten immers in de buitenlucht en stokken generen voldoende afstand. (2 pers. €45,= 4 personen € 60,=) Bij de Walking Bootcamp worden diverse krachttrainingsoef. aangeboden en maken we soms wat gekke sprongen.

Leuk als gezinsuitje!

 

 

Blijf Bewegen!

Inspanning zorgt voor de nodige ontspanning.

Zeker als je bewogen hebt in de natuur.

 

 

Kennismakingslessen NW 

zie button STAP voor STAP

 
'VW5-je' ...dec.??

'Vlak Walkje ± 5km

zie button STAP voor STAP

 

'WalkingBootcamp'  ..dec.??
zie button Giant STEPS 

 

Nordic Sports = Meer bewegen in evenveel tijd!!

Van 2 naar 4 benen.

Zelf de meerwaarde van de NW-move ervaren en de techniek 'im Griff' krijgen?

Zet die eerste stap!

Crosstrainend met mij op pad kan Nordic Walkend of middels Walking Bootcamp N'Style. Nog wat pittiger, probeer Bootcamp N'Style eens.

 

Kracht van Nordic Walking: *Voor iedereen, overal, het hele jaar door *Vitalizeert je lichaam *Ontziet je gewrichten *Vermindert stress

Kijk voor een greep aan mogelijkheden onder button clinic/cursusaanbod.

 

Privéles Nordic Walking?.

Alleen of met maatje op maat!?

Les voor 4 personen? Of groepje vanaf 6 personen? Neem vrijblijvend contact op!
kijk alvast eens op button Clinic/Cursus aanbod

 

 

 


Wat is Nordic Walken?
Moeilijk uit te leggen. In de praktijk uitproberen is een echte aanrader. Hieronder toch een ijdele poging om een idee te geven!

Het idee achter Nordic Walking is simpel en is dus praktisch ook snel voelbaar.
In de eenvoud zit de kracht van dit bewegingsconcept.
Je moet het wel goed doen. Nordic Walking is meer dan wandelen met stokken! De stuwende kracht vanuit romp en armen op stokken is vergelijkbaar met de klassieke Langlauftechniek. Langlaufen wordt ook wel Nordic Skiïng genoemd. Nordic Skiïng dus vertaald naar Nordic Walking. Zonder sneeuw met kortere stokken.


Door dynamische stokinzet worden romp en armen extra getraind. Gewrichten en ook wervelkolom ontlast daar de stokken voor extra steun en stabiliteit zorgen. Door de grote diagonaalbewegingen wordt je core extra getraind/gemobiliseerd. Het is daardoor een perfecte workout voor het hele lichaam waaraan in principe iedereen kan meedoen. Het is dè breedte sport bij uitstek.
Eens even kijken hoe nordic walking uitziet. Mijn italiaanse college Pino Dellasega, ik noem hen Super Mario, demonstreert Nordic Walking in zijn optimaalste vorm. Maximale workout en veel afwisseling in looppatronen.


http://www.youtube.com/watch?v=4nnvg2nIumA


https://www.adelante-zorggroep.nl/nl/nieuws/2016/6/doe-mee-met-de-clinic-nordic-walking/

 

..... of

 

Bootcamp Nordic Style = Cross country

......over pittig terrein door bos en weiland met respect voor de natuur. Met 4 "benen" heuvel op en af. Soms in looppas,  diagonaal of met dubbelstok. Soms huppelend, soms 'bokkesprongen' makend, soms stevig door Nordic Walkend. Afgewisseld met krachttrainingsoefeningen waarbij ook gebruik gemaakt wordt van stokken!! Nieuwsgierig geworden. Geef je op. Kijk snel onder button: Giant STEPS

 

Een mildere variant is Walking Bootcamp N'Style

 

 

Geen lange verhalen maar bewegen. Probeer het eens, Nordic Walken! Soms wat pittiger, meestal op gemiddeld wandeltempo, soms wat langzamer. Je hele lichaam aan het werk zetten terwijl je gezellig samen met andere in de buitenlucht sport. De motivatie is daarbij het belangrijkst. Gezelligheid en succesbeleving op conditioneel en mentaal vlak, techniek of qua afslanken en mobiliteit.

Kijk eens naar de mogelijkheden onder de eerste 2 button's, clinics/cursus en Stap voor Stap of neem geheel vrijblijvend contact op.

info@renespierts.nl of 043-3065423

Spreuk van de maand:
Wie met beide voeten op de grond blijft staan komt geen stap vooruit. Nordic Walking Kluppie wordt
Rene Johnny Nordic Walker's Club
.

Ook incidenteel of meer frequent op woensdagavond nordic walken?
(zie button Wekelijks Walken )

 

 


 

 


Klimmen uit een diep dal. Ziekte van Lyme!
Eerste helft van 2013 (what's in a number) heb ik veel moeten missen. Mijn bewegingsvrijheid was beperkt.  Bijna 5 maanden gelegen. Niet geheel bedlegerig. Met behulp van hulpmiddelen als hoog-laagbed, toiletzitverhoger, rolstoel en rollator werd mijn nieuwe situatie zo comfortabel mogelijk gemaakt. Zaken die je niet alleen ogenschijnlijk 35 jaar ouder doen lijken, het voelt ook nog zo als je al bijna 6 mnd. niet meer fatsoenlijk bewogen hebt. Ik kwam zeker niet aan dat half uurtje per dag (wie heeft dit eigenlijk verzonnen, ½ uurtje/dag, veel te weinig natuurlijk om je lichaam gezond te houden). 
 

Begon in juni 2013 weer met training. Bewegen als een 'oudje,' eerst fysio aan huis en vervolgens "snel" met de stokken op pad. Zonder ging toen  nauwelijks. Langzaam aan. Middels NW kwam ik weer in beweging. Leek wel of ik weer een klein beetje jonger werd. Kreeg mijn bewegingsvrijdheid stapje voor stapje terug. Nordic Walking hielp me om mijn actieradius te vergroten. Ging alweer snel het bos in. Lekker genieten van de natuur. Wel alert voor teken en risico's uitsluiten. Heb hierover een column geschreven. Komt er op neer dat zolang je op brede paden blijft en hoog gras en contact met struiken mijdt er nauwelijks risico is. En teken vallen echt niet uit bomen hoor!

Ik wist toen nog niet dat mijn hormonale stelsel ook nog over hoop lag a.g.v. een goedaardige hypofysetumor, die op 25-08-2014 verwijdert is via mijn neus.  Ik weet niet wat ze aangeboord hebben maar het was fantastisch. Lijk mijn energie van vroeger wel weer terug te hebben en de gewrichtspijnen, ook in knieen, zijn weg. "Flowtime"
 
Ben nu weer aardig op de been. Heb veel geleerd in  anderhalf jaar tijd. Weet nu hoe het is om met zeer beperkte conditie, spiermassa, pijnlijke gewrichten en een snel leeglopende accu te moeten bewegen. Mijn inlevingsvermogen in cursisten van weleer of toekomstige cursisten met beperkingen, is vergroot.  Heb zelf leren accepteren, loslaten en vooral genieten van kleine dingen en de natuur. Lichaam en geest, één geheel. Het hele plaatje moet kloppen wat nog niet altijd even eenvoudig is of vanzelfsprekend lijkt.
Nordic Walking is als sport misschien dan wel klein, maar je kan tijdens je workout maximaal genieten van de natuur. En met wat doorzettingsvermogen helpt Nordic Walking je actieradius te vergroten. Je rug te trainen/mobiliseren.


 4 Flachlandtiroler auf Wege zum Himmel

 


Gipfelkreuz Braunarlspitze 2649m+NAP
September 2012. Tot zo'n 2400m de stokken (ik met NW-Traveller Carbon
en Wanderbuben met trekkingstokken) zeer goed kunnen gebruiken. Echt een aanrader. Zeker voor het dalen een echte uitkomst.
 
http://youtu.be/PzKRJuXXidE
 

 

 

 
Taal / Sprache:        
Renés column
Crosstrainer of cross door de natuur trainen

Op de crosstrainer kom je geen stap vooruit. Met mij als cross trainer, kris cross door 'the dutch mountains' maak je meters! Met respect voor de natuur.

Lees verder >>

Nordic Walking, de 4 seizoenen sport

De winter staat voor de deur. Koud, soms natte omstandigheden en vroeg invallende duisternis.
Allemaal redenen om toch te Nordic Walken!! Of ontbreekt de spreekwoordelijke stok achter de deur. Sluit je dan aan bij een aktief groepje of clubje.

Lees verder >>

Bootcamp Nordic Style

Bootcamp Nordic Style is nieuw!

Gebruikmakend van stokken wordt een zeer afwisselingsrijke workout aangeboden. Diverse loopvormen en krachttrainingsoefeningen komen aan bod. Gezellig in groepsverband en toch je individuele prestatie. En vooral de natuurlijke elementen meesteren. Zoals steenbok of puma. Die kunnen klimmen. Viervoet aangedreven genereerd gewoon meer steun en balans.

Lees verder >>

Sneeuwschoenwandelen oftewel snowshoeïng in Ternell of dutch mountains??

Sneeuwschoenwandelen is stappen met BigFoots door een maagdelijk, witte, wondere winterwereld.

Een unieke belevenis die iedereen kan ervaren. Heel dicht bij huis. Hemelsbreed 25Km tussen Eupen en Monschau.

Om precies te zijn Ternell. Op 550m +NAP. Of misschien in Vijlenerbos 260m+NAP of 3Landenpunt 321,5m+NAP

 

Lees verder >>

Goede VOORnemens in VOORjaar

Meer bewegen was u voornemen rond de jaarwisseling?

"Sommige mensen noemen hun weegschaal kilometer. Ik loop best wel wat kilometers en heb geen weegschaal nodig!"

 

 

 

Lees verder >>

Teek care! Geen paniek maar geniet.

Teken een zorg? De natuur en de elementen maken het ons niet altijd even makkelijk.
Heb je de kou en duisternis van de winter overwonnen moeten we allert zijn voor kleine beestjes, teken genaamd. Risico's voor en tijdens de wandeling in de natuur beperken. Dan komt het wel goed en kunnen we NATUURLIJK, toch volop blijven genieten!! Boven een temperatuur van 8 ° worden teken aktief. Bovendien is er vanaf april een explosieve groei van planten in de natuur waardoor paden opeens minder makkelijk doorgankelijk zijn. 

Dus teek care vanaf maart/april!!

 

Lees verder >>

Bergwandelen & Nordic Walking
Kan ik tijdens mijn wandelingen in de bergen mijn nordic walking stokken gebruiken? Een vraag die ik regelmatig hoor. Een vraag die ik met:"Ja, dat kan", beantwoord. Echter.......
Lees verder >>

Voorjaar, energiek van start!!

De tijd staat niet stil, gaat zelfs door als we even stilstaan. Zelden staan wij stil bij onze gezondheid. Hartje winter, als de tijd even wat langzamer lijkt weg te tikken voor de jaarwisseling, staan we wel eens stil bij allerlei aspecten van ons leven. "O ja, ja, omwille van de gezondheid moet ik ook meer gaan bewegen". Goede voornemens!!

Lees verder >>

Nordic Walking om grenzen te verleggen?
Nordic Walking = Meer dan wandelen met stokken!
Uit dez ogenschijnlijk simpele bewegingsvorm kunnen vele voordelen gegenereerd worden. En het leuke is dat iedereen hiervan kan profiteren. Meer of minder fit of gezond. Jong en minder jong. Iedereen kan hierdoor grenzen verleggen.
Lees verder >>

Nordic training of fitness

Nordic Walking, een beetje wandelen met stokken? Nee, deze bewegingsvorm heeft duidelijk meerwaarde daar romp en armen aan het werk gezet worden door de "input" van stokken. Nordic Walking kan echter op diverse niveau's of levels beoefend worden. Een algemene 3-deling in levels is het gezondheidsniveau, het fitness-niveau en het sportniveau. Dus er bestaat meer dan sceptici die denken dat Nordic Walking een oude "mannetjes geslachtsdelen sport" is.

Lees verder >>