Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  

 

Vernieuwde Leki Instructeurscursus in the dutch mountains
 In samenwerking met Leki Benelux organiseer ik
in het weekend van 29 en 30 sept. 2018

een Leki Instructeurscursus.

voor meer informatie scroll helemaal naar beneden.

 

U wilt de gaan nordic walking en wilt de speciale techniek 'im Griff' krijgen lees dan hier gewoon verder.

 

 

​Nordic Walking in ‘t heuvelland totale body work-out zonder hard van stapel te lopen! Kom in beweging.  Zet die stap! Meer bewegen in evenveel tijd.


STAP 1: Privéles of kennismakingsles in groepsverband. Ervaar zelf wat de meerwaarde van NW is.
STAP 2: Als uw eerste kennismaking goed bevallen is neem dan deel aan een cursus van 3 lessen. Kan ook in privesfeer. Dus een privécursus op maat voor 1 of 2 personen.


STAP 3: .....En dan verder blijven STAPPEN. Zelfstandig enkele keren per week op pad of aansluiten bij doorloopgroepen op vrijdagochtend of woensdagavond.

Hieronder eerst een korte uitleg gevolgd door een aantal mogelijkheden:


Als NW-instrukteur kan ik u de techniek aanreiken. Daarnaast zal ik als gids met u stil blijven staan bij mooiste plekjes van het heuvelland.
De perfecte entourage van bossen, weiden en akkers in een glooiend landschap maken Nordic Walking tot een onvergetelijke sportervaring voor iedereen. Of je nu 8 of 80 jaar bent, meer of minder sportief. Twijfel je over je conditionele gesteldheid? Geen probleem, want we “walken” met een gemiddeld tempo van 4 Km/u. De stokken, ook wel “poles” genaamd zorgen voor extra steun en balans en zorgen voor ontlasting van de benen. Dit is zeker heuvel op goed merkbaar. Doordat je je tijdens het lopen steeds aan de stokken voorbij duwt moeten spieren in bovenlichaam en armen meer werk verrichten. Dit maakt Nordic Walking tot een ideale outdoor-fitness-sport.

Er zijn diverse mogelijkheden om al Nordic Walkend met mij het heuvelland tussen Vaals, Slenaken en Valkenburg te verkennen. Uitstapjes naar België (Voerstreek en land van Herve) zijn ook mogelijk. Wilt u het pittiger of milder?? Op verzoek kunnen tempo of routes aangepast worden!!
Steeds weer nieuwe vergezichten en altijd de mogelijkheid om met bourgondische inslag te pauzeren. Ideale mix van inspanningen en ontspanning!!!!!

 

​Kennismaken met NW op vastgestelde data/tijdstip

voor € 12,50 kan. Klik daarvoor op button 'STAP voor STAP' Samen met andere beginners

de eerste Nordic Walking ervaringen opdoen.

 

 


Groepsarrangementen
Ideaal voor familiefeesten, reünie-tjes, bedrijfsuitjes/sport, vriendenclubs of alternatieve verenigingsaktiviteit! Vanaf alle locaties mogelijk!

 

 • Clinic: Kennismakingsles van 1½ uur voor min. 7 tot 15 personen (kosten € 10,= p.p.)
 • Dagdeel cursus: 2 lessen van 1½ uur met korte pauze in ‘n gezellig wandelcafé voor 8 tot 15 personen (kosten € 22,50 p.p. inclusief consumptie) ‘s Ochtends of ‘s middags!!
 • Cursus van 2 dagen: Op 2 verschillende tijdstippen/dagen krijgt u 1½ uur les. Totale duur van 3 uur voor groepen van 8 tot 15 personen (kosten € 25,= p.p.)
 • Cursus van 3 dagen: Op 3 verschillende tijdstippen/dagen krijgt u 1½ uur les. Totale duur van 4½ uur voor groepen van 8 tot 15 personen (kosten € 35,= p.p)

Priveles/cursus
Zo'n les is natuurlijk ook een mooi cadeau om weg te geven! Leuk voor de kerst, voor een verjaardag of voor een jubileum van (schoonouders) of een collega!
     
 • Privéles: Kennismakingsles van 1½ uur (kosten € 35,= voor een singel of € 45,=/koppel) Bij een priveles vanaf Lowa Testcenter bij Rocca te Gulpen tracteer ik na afloop op een kopje koffie!!

 • Bijscholing: Extra les van 1½ uur om techniek bij te schaven (kosten € 35,= voor een singel of € 45,=/koppel) 
 • Cursus van 3 lessen: 3x 1½ uur, b.v. in 1 weekend* (kosten € 90,= voor een singel of € 120,=/koppel
  *vrijdagavond, zaterdag- en zondagochtend of zaterdagochtend 2lessen met kopje koffie tussendoor en zondagochtend de afsluitende les. 

Bij alle individuele lessen kunnen kunnen tijdstip en lokatie besproken worden op basis van beschikbaarheid. In weekend of 's avonds op werkdagen.     
Bij alle bovengenoemde opties is bruikleen stokken in prijs inbegrepen!

 

 • Nordic Walking wandeling voor geoefende “walkers” met gids.  Voor groepen vanaf 8 personen. Prijsindicatie € 3,50 p.p. voor wandeling van ongeveer 2 uur. Bijzonder leuk ‘s ochtends vroeg voor het ontbijt (dauwtrappen) of in het donker. Gebruik eigen stokken. Toeslag bruikleen stokken € 1,50

 

 

 

Vernieuwde Leki Instructeurscursus in the dutch mountains
 In samenwerking met Leki Benelux organiseer ik
in het weekend van 29 en 30 sept. 2018

een Leki Instructeurscursus.
 

Voor enthousiaste Nordic Walkers die het virus willen verspreiden. De lage landen kunnen een nieuwe lichting geëngageerde techniekinstructeurs gebruiken. Deze cursus leidt dus niet op tot trainer maar tot techniekinstructeur. Helaas wordt het negatieve imago van oudbolligheid te vaak onderstreept door mensen die maar wat slepen met stokken of zinloos lopen te prikken. Als Leki techniekinstructeur kan jij bijdragen aan een positiever en dynamischer beeld.
Als Leki Nordic Walking Mastertrainer reik ik alle ins- & outs van het nordic walken aan waarbij de nadruk ligt op mensen zo snel mogelijk de techniek eigen te maken. In de nieuwe opzet kun jij straks als instructeur met een pakkende kennismakingsles en een verkorte cursus de deelnamedrempels zo laag mogelijk maken en de succesbeleving maximaal. Hoe kun je differentiëren en hoe kun je variatie in je lesaanbod brengen?​

Als blauwdruk gebruik ik eerdere instructeurscursussen die ik in naam van Leki Benelux verzorgde in de jaren 2004/2005/2006 en 2007. Nu,  ruim 10 jaar later met nog meer ervaring! In de juiste mix van voornamelijk praktijk met noodzakelijke theorie. En uiteraard de balans zoekend tussen inspanning en bourgondische ontspanning. Deze "nieuwe" opzet heeft sinds 2012 geleid tot een versterking van het instructeursgilde van zo'n 30 personen.

 

 • Kosten 2-daags programma € 150,= incl. koffiebreaks, 2x lunch en manuals en evt. bruikleen stokken (eens andere stokken proberen?)
 • Speciale prijs voor atletiekverenigingen/nordic walkingclubs: € 550,= voor 4 leden uit uw club. Elke extra deelnemer € 110,=. We kunnen dan samen een geschikt weekend prikken.
 • In/rondom Vijlen met officiele programma van zaterdag (9.30 t/m 16.30) en zondag (9.30 t/m 15.30 uur)
 • Een leerzaam, sportief en bourgondisch weekendje in het zuid-limburgse heuvelland.

 

Voor:

 • Trainers/instrukteurs/bewegingsagogen uit andere takken van sport die ervaring hebben met lesgeven in groepsverband en met nordic walking aan de slag willen (eigen NW-vaardigheid vereist)
 • Voor ervaren NW-instructeurs die een bijscholing willen (kennis willen maken met andere aanpak) en ervaringen willen uitwisselen.
 • Enthousiaste Nordic Walkers die geen ervaring met lesgeven kunnen na deelname aan module 'didaktiek' op vrijdagavond deelnemen aan de instrukteurscursus. Meerprijs € 35,=

 

 • Leki instructeurscursus op eigen terrein. Dus bij uw club. Vereniging zorgt voor theorieruimte, koffiebreaks en lunch. Kosten € 600,= voor max. 5 deelnemers. Elke extra deelnemer betaald € 60,=

 

lees ook column: Nordic walking, second generation.