Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  
verLOPEN

Hinein in Nideggener Buntsandstein

Het 'rode' dorpje met imposante burg is een prima uitvalsbasis voor een pittege tocht hebben we 30 mrt. jl. ervaren. Genoten van uitzichten, fantastisch weer, lekkere Kaffee und Kuchen en van elkaar. 

test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Weekendje Ahrdal okt. 2018

Van enigszins easy going door de wijnvelden tot  rotsachtig kimmen richting Steinerberghütte. Na nevel in de ochtenduren was de zon sterk genoeg om voor aangename temperaturen te zorgen en de herfstkleuren goed tot hun recht te laten komen. En 'mit gemütliche Wanderfreunde' stappen, maakte dat het een onvergetelijk weekendje werd.

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Mensch Meier, is dat Mullerthal schön!

Stokken helpen zeker in het labyrinth van mini 'Schluchten', beter bekend als Mullerthaltrail bij Echternach. Op 4, 5 en 6 mei 2018 was 'der Ernzerhof'onze uitvalsbasis voor bittige tochtjes langs fantasieprikkelende zandsteenrotsen met her en der enge passages. Ging net. 

Prachtige natuur dus. Gezellig gezelschap. Warme termperateren (veel zon) en nog hetere BBQ. In 2 woorden: "Top weekend"!

https://photos.google.com/share/AF1QipMZB5-VrDba1VrgOEbjIiprHckxS5VvgzzMBR7PvKNutjZ_zEimnyDSDHcMuNnyHA?key=MWcxc1lNemwyUGxRWmpSdUxrX3pKRS1rT0ZIcEhR

 

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

8-tje Kornelimunster 24 mrt 2018

Kornelimunster is een klein stadje met kathedraal, even voorbij Aken. Bij sommige wandelaars ook bekend als het startpunt van de Eifelsteig. Het riviertje de Inde stroomt er dwars doorheen. Is ook lang onze leidraad tijdens ons 8-tje Kornelimunster. Het weer is fantastisch. Lekker zonnetje en de koude oosten wind van voorbije weken is gelukkig weggewaaid. Genieten dus van natuur en cultuur....en koffie na de eerste 5Km. Daarna nog een leuk rondje van 10 veelal door weilanden.

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Bootcamp Nordic Style

Afwisselende workout, middels Nordic Running, Nordic Jumping, stevig doorstappen met Giant Steps, Up & downhill en af en toe eens een 'obstaclelletje' meesteren. Zelf eens een keer meedoen. Kijk onder button 'Giant Steps'

Onderschrift
test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

10e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse 2017

10e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse........natuurlijk, grensverleggend, verbindend, bourgondisch. Deelnemers uit België, Leidschendam, Enschede en omstreken, Maastricht, Heerlen, Ridderkerk en omstreken, Tiel, Landgraaf, Simpelveld, Bocholtz, Vaals en natuurlijk bergdorpje Vijlen

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Alles Mullerthal oder was....22, 23 en 24 april 2016

Bikkelen en daarna lekker smikkelen. Loon naar werken. En gewerkt hebben de nordiccers tijdens een 24Km lange tocht tussen Ernzen en Bollendorf (D)op zaterdag. Bijna winterse temperaturen. Echter de fysieke inspanningen, vooral de vele trappetjes en andere 'ups & downs', brengen lichaamstemperatuur en zuurgraad in de benen, snel omhoog. Na een hartwarmend onthaal met kruidenbitter, kaasjes en worstjes en een warme douche voel je je meteen weer een ander mens.

's Avonds een BBQ bij winterse temperaturen. Maar de gezelligheid en het lekker eten (bedankt Marie-Jose, Karel, Tine en Lilly) genereren een warm gevoel. Was het vrijdagavond Karel's mondharmonica die voor extra 'stimmung' zorgde. Vanavond waren het de moppen van divers niveau.

Zondag 24 april na wederom een heerlijk ontbijt bij Gasthof Ernzerhof, waar we 2 nachten te gast mochten zijn, op naar het Mullerthal. De tocht van Consdorf naar Berdorf via het gehucht Mullerthal, schotelde ons prachtige zandsteenformaties voor. Sprekende namen en inspirende, natuurlijke sculpturen. Je moet het maar willen/kunnen zien.

Na 12Km zit het wandelen er voor dit weekend er weer op. Chapeau aan alle walkers. Alhier wandelen is toch net weer van een ander kaliber dan ons eigen heuvelland. "Mission accomplished" Goed gedaan.

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Bruisende foto's Ninlingspo (Remouchamps)

Ninlingspo, an exotic name for an exciting walk.

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

8e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse (29, 30 en 31 mei 2015)

Gezellige deelnemers, een prachtig landschap en een sterk team aan vrijwilligers vormen al jarenlang de garantie voor een oergezellige 3Landen 3Daagse. De ongewisse factor, het weer, speelde dit jaar ook weer netjes mee, waardoor de 8e editie een onvergetelijke werd. Niet alleen voor de trouwe deelnemers, maar voor de debutanten. Zijn zij dan het enige nieuwe waar verslag van gemaakt kan worden?

Nee, nee, nieuw waren deels of in zijn geheel, de prachtige routes. Maar liefst 85% of meer, off-road om zo maximale grip te generen. Voor het eerst ontdekten de deelnemers een 'nieuw' bruggetje om over de Selzerbeek te geraken. Om zo vrijdagavond 'der Schneeberg' te meesteren.
Nieuw ook dit jaar dat een zaterdagdrop met de bus. Extra net als de laatste jaren op zondag. Met dank aan Vliex Reizen. Daardoor nieuw ook dat we dit jaar voor het eerst in het Gulpdal liepen en dus daaraan inherent, dat we uit 3 dalen moesten klimmen. Om zo uiteindelijk bij 't Hijgend Hert uit te komen (Gulpdal, Geuldal en Mechelderbeekdal). Na de dropping in Kelmis op zondagochtend, was dit jaar nieuw,  het ommetje om de prachtige Eynenburg. Jammer dat deze al jaren lang niet meer te bezoeken valt. Zonde.

Tot zover nieuwigheden m.b.t. de routes. Nieuw op zaterdag was deelname van de jongste deelnemer ooit. Stan S. uit Vijlen, 12 lentes jong. Verjonging in elk deelnemersveld is altijd welkom. Misschien volgend jaar meer jeugd? Andere nieuwe debutanten uit Enschede, Simpelveld, Lemiers en Vijlen versterkten het bonte deelnemersveld uit alle windrichtingen (Leidschendam, Ridderkerk, Zaltbommel en omstreken, Wageningen, Heerlen, Maastricht, Landgraaf, Kerkrade, Vijlen en Lemiers. Nieuw ook een nieuwe gids, mijn eigen Claudia, die voor volgend jaar alvast weer door 'haar groep' werd vastgelegd. Naast haar mogen natuurlijk zeker niet de overige, geweldige gidsen, Jan, Piet, Henk, Karel en Jo, vergeten worden. Zonder hen geen 3Landen 3Daagse.
Nieuw ook Rene Johnny Nordic Walker Apres Walk T-shirts (nog enkele beschikbaar), ontworpen door Edmond Spierts (www.vlerk.com) en waarmee ook nog eens gelopen kon worden.

Nieuw ook voor mezelf, na 2 jaar, dat ikzelf weer alle dagen volledig mocht meelopen. Hier ben ik ontzettend blij mee en ik hoop dat ik deze passie met al jullie deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk heb kunnen delen. Iedereen heeft misschien zo wel zijn eigen doel om aan de 3Landen 3Daagse mee te lopen. Vele anderen zouden dit wel willen .....maar is het fysiek en/of mentaal niet haalbaar. 
Met jullie grensverleggende inspanningen en financiele injectes voor het diabetesfonds kunnen straks wellicht meer mensen hun grenzen verleggen. "Bewegen om diabetes te remmen" was ons gezamelijke doel. En ik hoop dat jullie allemaal net zo genoten hebben als ik.

Rest me nog de hoofdsponsoren Mulders Bergsport (www.muldersbergsport.nl)  te Limbricht en boscafe 't Hijgend Hert te bedanken evenaals de kleinere sponsoren Ivo's Sportshop, Vliex Reizen, Lowa- en Leki Benelux voor hun bijdragen in welke vorm ook. Have a Bite, wederom bedankt voor het maken van het sprekende affiche.

Tot volgend jaar allemaal, op 20, 21 en 22 mei 2016......
of in de voorbereiding op de 9e Nordic & Walking 3Landen 3Daagse!!

 

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Verslag van een zonnig en onvergetelijk, Nordic Walking Weekend 17, 18 en 19 april

Verslag van een zonnig en onvergetelijk, Nordic Walking Weekend
In de Teufelsschlucht/Müllerthal op 17, 18 en 19 april 2015.

Op 17 april vertrokken de’ veer va Heele’ welgemoed op weg naar Irrel, gelegen in de Zuid Eifel.
Afgesproken was dat we daar de rest van het reisgezelschap zouden ontmoeten, wat verder bestond uit René Johnny Nordic Walker als onbetwistbare leider, Claudia zijn gemalin, Henk en Karel zijn twee rechterhanden en Marie-José, de lieftallige eega van Karel.
Nadat we onze bezittingen in het hotel Koch-Schiller hadden achtergelaten, gingen we op verkenning uit. Op de eerste campingplaats aldaar troffen we het echtpaar Planken aan met hun enigszins zieke hond Beau, die bijna roet in het eten had gegooid. Na een bezoekje aan de dierenarts durfden ze de reis met de camper toch aan. Karel had ons als eerste geschoten en we werden gastvrij onthaald met koffie, koekjes, wijn en bier.
Inmiddels arriveerden de overige reizigers. René nam meteen het voortouw en zorgde voor voldoende zitplaatsen door stoeltjes bij een tijdelijk niet bewoonde caravan weg te halen (die daarna ook weer keurig werden teruggezet).
Het campingleven heeft zeker veel te bieden en uitvoerig werden de voordelen besproken om m.n. met een camper te reizen. Henk en René die eveneens ‘camperfanaten’ zijn wisten hun mondje tussen de slokken bier door, ook te roeren. Ervaringen werden uitgewisseld; tips voor het aanleggen van een gasslang werden gedeeld, zitmatjes werden uitgeprobeerd en geprezen om warmte en waterdichtheid.
De tijd vloog om en we moesten ons haasten om op tijd voor het eten te komen.
Na een viergangen diner en nog enkel e ‘Erdinger’ , Weizen Bier en een lekkere ‘Dame Blanche’ genuttigd te hebben, zochten we onze kamers op, om de dag erna uitgerust aan de eerste tocht te kunnen beginnen.

Nadat we ons tegoed hadden gedaan aan het ontbijtbuffet en lunchpakketten meekregen , waarbij we voor Karel zelf enkele broodjes in het geniep smeerden en een yoghurtje en appel wegstopten, gingen we klokslag 09.00 uur op pad.
Al snel kwamen we in een sprookjesachtige omgeving van de Teufelsschlucht terecht. We liepen en klommen langs en tussen grote, grillige en steile rotsen,afgewisseld met bomen in het jonge groen. Duizenden bosanemonen, viooltjes, mossoorten, en wat al niet meer groeiden en bloeiden langs en op de paden. We klommen tot grote hoogte en zagen in de diepte een riviertje stromen met kleine watervalletjes. De zon zorgde voor prachtige lichtinval en kleurschakeringen. Allerlei vogelsoorten vlogen af en aan en zongen hun hoogste lied. Al onze zintuigen werden voortdurend uitgedaagd en geprikkeld. De natuur was uit zijn winterslaap ontwaakt en de kracht van het licht en het leven was overal om ons heen.
Van tijd tot tijd werd stilgestaan om alle pracht en de voelbare energie in ons op te nemen.
Onvermoeibaar liepen we door en maakten zo ongemerkt behoorlijk wat kilometers.
De ‘Felsenweiher’, zogenaamd uit de Romeinse tijd, zorgde voor de nodige ophef. Karel gaf een hele uitleg over het Romeinse badhuis en er werd met interesse geluisterd en foto’s gemaakt. Hilariteit alom toen een informatie bordje werd ontdekt met de uitleg over een visvijver die door een pastoor was aangelegd om karpers in te kweken!
Op de terugweg ontdekten we een lieflijk, romantisch ’Gasthaus’, tussen uitgestrekte weilanden. Twee kleine pony’s liepen ons al; hinnikend tegemoet (echt; dat is niet overdreven ). Onze fantasie sloeg meteen op hol. Je kon er kamers huren tegen een redelijke prijs. ’Der Wirt’ bleek een aardige man en Karel informeerde of het mogelijk was een camper neer te zetten en te barbecueën.
‘ Kein problem’ voor ‘ der Wirt’ ; dus wie weet wat de toekomst nog brengt…..
De dames hielden zich netjes aan de cappuccino terwijl Henk naast zijn Erlinger een groot stuk vla verorberde. Claudia , Lily en Tine keken verlekkerd toe en namen zich voor op de zondag ook een heerlijk stuk ‘Kuche’ te gaan eten. Na dit aangenaam verpozen vervolgden we onze weg. De benen begonnen wat zwaar aan te voelen. Onder aanvoering van onze oud-militair werden mars liederen ingezet die uit volle borst werden meegezongen, en die het lopen inderdaad vergemakkelijkten: ‘ to the left….’ .
Marie-José onthaalde ons weer allerhartelijkst bij de camper met drank en crackers met kaas.
Beau liep gelukkig al wat meer kwispelend rond. De tijd vloog om met verhalen te vertellen over de belevenissen van vandaag en lang vervlogen tijden. Net op tijd waren we terug voor het diner. We namen nog een afzakkertje en gingen door tot in de late uurtjes…; nietwaar René?

Op zondag werd een grote Flohmarkt in het dorp georganiseerd. Straten waren voor verkeer afgesloten. We moesten even wat moeite doen om met de auto tussen de kraampjes door weg te rijden.
Ook namen we afscheid van Henk die terug naar huis reed om hand en spandiensten te verrichten bij de Amstel Gold Race.
Karel en zijn vrouw reden in de tussentijd naar een andere camping in Berdorf en zouden zich rond de middag weer bij ons aansluiten
René beloofde ons wederom een mooie wandeling in Luxemburg. En inderdaad; de zandsteensculpturen waren adembenemend en soms angstaanjagend. M.n. de ‘Rittergang’ bezorgde de vrouwluuj oet Heele koude rillingen. Toen Lily in het, werkelijk pikdonker, uitriep dat er beesten boven en beneden zaten, was het hek van de dam en raakten sommigen lichtelijk in paniek. Wat was het een opluchting om het daglicht weer te zien. We keken onze ogen uit; de vele mooie begroeiingen en uitzichten zowel boven als beneden ons .
We hielden een tijdje halt bij een lieflijke ogende open plek in het bos waar een helder beekje stroomde met een klein watervalletje. Een tafel met banken stond uitnodigend klaar. Dat zou wat zijn om hier eens met zijn allen te kunnen picknicken. De camper van Karel had hier voldoende ruimte om te staan . er moest dan alleen nog iemand de picknick verzorgen. Wie o Wie?
Het eindpunt Scheidgen haalden we niet. We dronken koffie in Consdorf bij een Franstalige mevrouw , waar Huub zich goed verstaanbaar wist te maken en een heel gesprek met haar had over ‘ suikerzakjes’.
We besloten Karel en Marie-José te ‘ verrassen’ en onze lunch bij hen op de camping te nuttigen.
Beau leek weer helemaal fit te zijn. Samen maakte we nog een prachtige laatste wandeling bij de ‘Perekop’ in het Müllerthal . Ook daar leek de ‘ droomvlucht’ van de Efteling in het echt te zijn uitgetekend.
Geboeid keken we toe hoe een klein muisje stil bleef zitten en zich daarna een weg baande door de losse bladeren, en in een holletje verdween.
Op de terugweg deden we nog een paar pogingen om een stuk ’Kuche’ te bemachtigen. Het bleek ons niet te zijn gegund en staat dus op nummer 1 van ons wenslijstje bij een volgend uitstapje.
Moe maar voldaan kwamen we op de camping terug, waar we nog een afscheidstoost dronken op een in alle opzichten geslaagd weekend.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in onze sportieve prestaties: zaterdag 23 km gelopen ( na verschillende Erdinger werd 52 km genoemd) met een hoogteverschil van 321 meter.
Zondag hebben we met klimmen op, en wringen tussen de door rotsen, ruim 12 km gelopen.

Wij zijn dik tevreden!!!

Groetjes van jullie verslaggever ter plaatse, Tine
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Sint 2013, post sriptum
De sint was het even kwijt,
geef hem, de oude man, wat respijt.
Bij dezen, alsnog, post sriptum,
het dichtepos van piet Tine, en daar gaat het uiteindelijk 'um'


Bij terugkomst hier in Nederland
werd Sint door emoties overmand.
Was René ‘ va Viele’ nu echt geveld?
Door een beestje zo groot als een kopspeld?
Dat juist deze jongen dit moest gebeuren;
zo sportief en positief; hem hoor je nooit zeuren.
Hij enthousiasmeert menigeen met zijn brede lach.
Dan is deze ziekte een zware tegenslag.
Gelukkig toont hij nog steeds zijn ware aard,
en gaat ie er tegenaan want het is hem wat waard.
Dat is de juiste winnaars mentaliteit!
Die neemt niemand hem af; die raakt hij nooit kwijt!
Maar nog meer dan dat: hij steekt anderen met dit virus aan;
getuige de nordic walking groep; die blijven maar gaan.
Met René in gedachten staan ze iedere woensdag paraat;
wandelen ze door bergen en dalen en gewoon op de straat.

Wat Sint echter nog meer ter ore is gekomen,
is dat twee mannen het voortouw hebben genomen,
om in’ the spirit’ van René door te gaan.
Wekelijks komt een route op de site te staan.
Ze doen het serieus en vol verve, ieder op zijn eigen manier.
Voor ons is het soms wennen; maar we hebben plezier.

Karl vuurt ons aan als een volleerde legergroep.
We schrikken ons te barsten van zijn harde geroep.
Met hoed en poncho torent hij hoog boven ons uit.
Net als ‘ de kirk va Viele’ ; alleen dan met geluid.
Was men eerst wat bang voor hem door zijn lengte en stem;
nu vallen zelfs mensen uit Leidschendam voor hem.

Henk doet het meer ingetogen; hij heeft dit niet nodig.
Hij begint met lopen; de rest is overbodig.
We volgen hem in zijn ernst en vlijt;
ook al zijn we de weg wel eens kwijt.
De warming up is nu ook aan hem besteedt.
Met weinig woorden doet hij voor, wat René eerst deed.

Ook anderen komen wel eens met een wandel idee.
De rest volgt dan braaf en loopt heel gedwee
achter degene die de weg goed kent.
Ik weet niet hoe het komt; maar het is meestal een vent.

Voor iets extra’s zoals de Brunssumerhei,
is onze Jan van de partij.
Wanneer de heide bloeit loopt hij aan kop.
Wij genieten van de kleurenpracht; het is dan top!

Harry neemt ons mee over Gulpense wegen
Daar kwamen we het meest verrassende tegen.
Een jagersman liet ons niet door
Gelukkig stak Harry daar een stokje voor.

Zo is het jaar bijna om en we zijn er nog met zijn allen.
Dat is een compliment waard; het is een groep met ‘ ballen’ !
Karl en Henk blijven voorop lopen zolang het nodig is,
totdat René het stokje overneemt en dat gebeurt zeker en gewis.

Sint wil de twee gidsen namens de groep extra bedanken
hij steekt zijn waardering daarbij niet onder stoelen of banken.
Door jullie inzet komen we nog iedere week bij elkaar ,
Dat krijgt niet iedereen zomaar klaar.
Als dank daarvoor een present; laat het jullie smaken.
Pas op dat jullie daarbij niet van de weg af geraken.

Proost!

6e Nordic&Walking 3Landen 3Daagse 2013
Dankzij enkele enthousiasten gidsen, sponsoren en gemotiveerde deelnemers was het weer een sportief en gezellig succes. Door ziekte van Lyme mocht ik enkel als gastheer optreden tijdens ontvangst/vertrek, horecapauzes en afsluiting bij Hijgend Hert. Ik vond het geweldig. Op 16, 17 en 18 mei 2014 ben ik weer gastheer en gids!
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Rene Johnny Nordic Walker's Club, waarom?


1 en 1 is 2. Johnny Walker kent iedereen wel. Voor Walker snel het woordje Nordic geplakt. Daar hoef je niet veel fantasie voor te hebben. Wat velen van jullie weten is dat ik meer op heb met Chouffe (meer Chouffe op heb) dan met wisky. Wat velen van jullie niet weten is dat mijn ouders de naam Johannes wat oudbollig vonden. Daarom staat op mijn ID, René Johnny. Dat maakt dat 1 en 1, 3 is? Dus ons kluppie in een nieuw jasje. Ons kluppie blijft een kluppie, is niet oudbollig maar dynamisch. En staan zeker open voor nieuwkomers met een positieve inbreng. Met zijn allen laten we zien dat nordic walking ook zeker niet alleen voor oude en bollige mensen is. Ik dank jullie dan ook voor jullie positieve bijdrage in de beeldvorming van de nordic walking sport.

Rene Johnny Nordic Walkers Club, oftewel kluppie
Al ruim 5 jaar lopen een aantal geengageerde walkers, bijna wekelijks, door bos, veld en "pratsch". De groepssamenstelling is wisselend. De gezelligheid contstant. De routes divers. De natuur tovert alle kleuren van de regenboog gedurende de cycli van jaargegetijden. Menig Nordic WalKING werd gepresenteerd. Menig Nordic WalKING presenteerde zich zelf door een hoge presentie, meestal op woensdagavond. Soms ook tijdens extra wandelingen. Niet alleen praatjes, maar ook daadjes. De Giant Steps Rene Johnny Nordic Walkers club, blue and red Label.
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Rursee Rundgang 22 sept. 2012
Carpoulend vertrokken we vanaf Baneheide om 8.00 uur. Onderweg, omhoog naar de "Himmelsleiter" door dikke mist. Wat hadden de weergoden vandaag voor ons in petto? "Götterdammerung" zou een mooie muziekale omlijsting van het plaatje geweest zijn. Dalend naar Einruhr werd het zicht beter. Effe kopje koffie en het 13 persoons sterke gezelschap maakte zich op voor 3 etappes van 6 kilometer. Zo dacht men. Eerst langs Obersee. Vervolgens langs Urftsee. Kamp Vogelsang kwam dreigend dichtbij. "Götterdämmerung, Teil II" Steile klim um dit Nazi-bolwerk van weleer in te nemen. Wij namen bovenaan gekomen een 3Landenbittertje in. Het wolkendek is inmiddels volledig opengebroken. En na 3 kwartier pauze maken we ons op voor een prachtige wandeling over het plateau van Woffelsberg. Indrukwekkend, ook hier het stukje geschiedenis maar ook zeker de vergezichten. Om 14.30 uur arriveren we bijna 26 kilometer later voldaan Einruhr. Een sportieve prestatie van iedereen.
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

5e 3Landen 3Daagse 20, 21 en 22 april 2012
Als gids mocht ik dit jaar wederom met Nordiccers uit diverse windstreken op pad. Regionale stappers, Randstedelingen en belgische walkers van een club uit Luik.
Boscafé 't Hijgend Hert in 't Vijlener bos was alle dagen het vertrekpunt en zeker een gezellig etablisement om af te sluiten. Natte kleren en modderige schoenen maakt hier niet uit. Het weer tijdens deze lustrumversie van de 3L 3D was sterk wisselend.
Ina, de vertegenwoordigster van het diabetesfonds sprak de deelnemers op zondag toe. Ook zij vond het erg gezellig. Nogmaals bedankt voor jullie deelname,
ook namens het diabetesfonds. Hopelijk zijn jullie in 2013 weer van de partij.
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Leki Instructeursopleiding, Vijlen 2012
24 & 25 maart 2012 namen maar liefst 9 gemotiveerde nordic walkers deel aan een enerverende, 2-daagse weekendcursus in "bergdorpje" Vijlen. De uitvalsbasis was hoeve Rott. Een oase van rust. Serieuze inspanningen werden afgewisseld met verdiende ontspanning. Het pluimage van het deelnemersveld divers. Nordic walkers uit clubs, sportschoolhouders en bijzonder te vermelden een 19 jarige jonge gast die stage loopt bij een fysiotherapeut. Hoezo, nordic walking is alleen voor grijze koppen.
In samenwerking met Leki Benelux hoop ik in de toekomst meer van zulke cursussen te mogen geven. Nu zijn er weer 9 geëngageerde Leki instrukteurs bij.
test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

4e 3Landen 3Daagse, mei 2011

4e 3Landen 3Daagse, 1ste nieuwe stijl! Dit jaar geen uitgepijlde routes en walkers die met 2tallen, alleen of in kleine groepjes zelf op pad gaan. Nee, dit jaar ga ik als gids mee op pad. NW-en!! Nordic Walken en NetWorken. Gezellig samen op pad. Eens aan de praat met andere Nordic Walkers. Socializen en bewegen in 1 klap. En zo nu en dan effe pauzeren om ook tevens van de vergezichten te genieten. Startlokaties dit jaar Bezoekercentrum Drielandenpunt op vrijdag. Camping Cottesserhoeve op zaterdag en 's zondags hartje Vijlen.
 

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Vrijwilligersdag 3Landen 3Daagse

"Beter ooit dan nooit" onder dit motto nordicten vrijwilligers van de 3Landen 3Daagse 2009 op zaterdag 23 jan. 2010 rondom Vijlen. Aansluitend werd er volgens zegge smakelijk geluncht in huize Spierts. Met dank aan mijn vrouwtje Claudia. De plannen voor de 3e 3Landen 3Daags voor april 2010 werden kenbaar gemaakt en opnieuw vrijwilligers gepaaid.


Oliebollentocht 2 jan. 2010

Eerste poedersneeuw als voorbode op lange winter met veel sneeuw. Onderweg hot chocolate en glühwein. "Ach, neem nog een oliebol, die caloriën lopen we er zo weer af, toch?  


Top To Top 2009
Op 19 en 20 september startten 7 mannen op het hoogste punt van Belgie, de Botrange 690m. Hun einddoel een andere "top", op het dak van Nederland, het 3Landenpunt op 324m. +NAP. Onderweg effe een Leffe!! Belangrijk bourgondisch aspect. Maar de diversiteit aan natuur wat voorgeschoteld wordt is prachtig. Veenlandschapppen, bossen, beekdalen, stuwmeer en het Geuldal.
 Natuurlijk kan de laatste 10 Km niet iedereen meer van het landschap genieten. Als voeten, knieen of spieren van m.n. de benen gaan opspelen. Toch haalt iedereen het. De 36 Km zitten erop. Een fris pilsje en daarna een wel zeer verfrissende duik in het zwembad.

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...

Cursus weekend oktober 2008

verhaal over het gezellige weekend

test test test
Klik hier voor het complete (foto)verslag...