Welkom
Clinic/Cursus aanbod
algemeen/groepen

STAP voor STAP
individueel

Wekelijks Walken
Giant STEPS
themawandelingen

3 Landen, 3-Daagse
verLOPEN
foto's/verslagen

Referenties
Gastenboek
geef uw reactie

LINKS, rechts, links
partners

Contact/Aanmelden
voor al uw vragen

  

Zelf de NWmove proberen en de speciale techniek 'im Griff' krijgen!? Dat kan stapsgewijs. 

 


STAP 1: Privéles of deelnemen aan clinics op vastgestelde data. Een eerste kennismakingsles. Kan ook als groep geboekt worden.
 

STAP 2: Als kennismakingsles goed bevallen is en u wilt verder stappen neem dan deel aan een weekendcursus. Kan ook in de privésfeer met 1 of 2 personen. 

STAP 3: En dan verder blijven stappen. Zelfstandig enkele keren per week of aansluiten bij doorloopgroepen op vrijdagochtend of woensdagavond. 

Hieronder eerst een korte uitleg gevolgd door een aantal mogelijkheden:

Nordic walken is meer bewegen in evenveel tijd, zonder hard van stapel te moeten lopen.
 De stokken zorgen voor extra steun en balans waardoor benen niet meer al het werk hoeven te doen. Dit is zeker heuvel op goed merkbaar. Die meester je makkelijker. Tijdens de NWmove trek en duw je op de stokken. Vergelijk het met klassiek langlaufen. Dus moeten spieren in bovenlichaam en armen meer werk verrichten. Dit maakt Nordic Walking tot een ideale outdoor-fitness-sport. Wel eens op een cross-trainer gestaan? De NWmove is dubbel zolang!!

 

​STAP 1:

Kennismakingsles, aansluitend bij.... op vastgestelde data/tijdstip

€12,50 p.p

 

Privéles Nordic Walking €35,= of €45,= per koppel

Voor gezin (max. 4 personen) € 60,=

 

Met eigen groep een kennismakingsles boeken €12,50  p.p.

Tijdstip en lokatie in overleg. Min. 6 max 15 pesonen.
Ideaal voor familiefeesten, reünie-tjes, bedrijfsuitjes/sport, vriendenclubs of alternatieve verenigingsaktiviteit! Vanaf alle locaties mogelijk!

 

Standaard duurt een les 1½ uur en worden stokken beschikbaar gesteld. Naar wens kan een les ingekort of verlengt worden. Voor grotere groepen gelden andere tarieven vanwege inzet extra instructeur. 

STAP 2:

Een weekendcursus bestaat uit 3 lessen. Meestal vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagochtend. Mits er genoeg deelnemers zijn (min. 6) Kosten € 45,=p.p

Vervolglessen in de privésfeer kunnen ook. Eén, twee of misschien 3 lessen? Elke les kost dan €35,= op €45, per koppel. Met een eigen groepje meerdere vervolglessen volgen? Dan kan. Prijs in overleg.

 

STAP 3:

Er zijn diverse mogelijkheden om al Nordic Walkend met mij het heuvelland tussen Vaals, Slenaken, Margraten, Brunsum en Valkenburg te verkennen. Elke woensdagavond van 18.45 - 20.15 uur (zie button Wekelijks Walken) of zonder mij op vrijdagochtend.

Uitstapjes naar België (Voerstreek en land van Herve), de Eifel en Mullerthal zijn ook mogelijk. (zie button GIANT STEPS)

Wilt u het pittiger of milder?? Op verzoek kunnen tempo of routes aangepast worden!!
Steeds weer nieuwe vergezichten en altijd de mogelijkheid om met bourgondische inslag te pauzeren. Ideale mix van inspanningen en ontspanning!!!!!

Vernieuwde Leki Instructeurscursus in the dutch mountains
 In samenwerking met Leki Benelux organiseer ik
in het weekend van ......

een Leki Instructeurscursus.
 

Voor enthousiaste Nordic Walkers die het virus willen verspreiden. De lage landen kunnen een nieuwe lichting geëngageerde techniekinstructeurs gebruiken. Deze cursus leidt dus niet op tot trainer maar tot techniekinstructeur. Helaas wordt het negatieve imago van oudbolligheid te vaak onderstreept door mensen die maar wat slepen met stokken of zinloos lopen te prikken. Als Leki techniekinstructeur kan jij bijdragen aan een positiever en dynamischer beeld.
Als Leki Nordic Walking Mastertrainer reik ik alle ins- & outs van het nordic walken aan waarbij de nadruk ligt op mensen zo snel mogelijk de techniek eigen te maken. In de nieuwe opzet kun jij straks als instructeur met een pakkende kennismakingsles en een verkorte cursus de deelnamedrempels zo laag mogelijk maken en de succesbeleving maximaal. Hoe kun je differentiëren en hoe kun je variatie in je lesaanbod brengen?​

Als blauwdruk gebruik ik eerdere instructeurscursussen die ik in naam van Leki Benelux verzorgde in de jaren 2004/2005/2006 en 2007. Nu,  ruim 10 jaar later met nog meer ervaring! In de juiste mix van voornamelijk praktijk met noodzakelijke theorie. En uiteraard de balans zoekend tussen inspanning en bourgondische ontspanning. Deze "nieuwe" opzet heeft sinds 2012 geleid tot een versterking van het instructeursgilde van zo'n 30 personen.

 

  • Kosten 2-daags programma € 150,= incl. koffiebreaks, 2x lunch en manuals en evt. bruikleen stokken (eens andere stokken proberen?)
  • Speciale prijs voor atletiekverenigingen/nordic walkingclubs: € 550,= voor 4 leden uit uw club. Elke extra deelnemer € 110,=. We kunnen dan samen een geschikt weekend prikken.
  • In/rondom Vijlen met officiele programma van zaterdag (9.30 t/m 16.30) en zondag (9.30 t/m 15.30 uur)
  • Een leerzaam, sportief en bourgondisch weekendje in het zuid-limburgse heuvelland.

 

Voor:

  • Trainers/instrukteurs/bewegingsagogen uit andere takken van sport die ervaring hebben met lesgeven in groepsverband en met nordic walking aan de slag willen (eigen NW-vaardigheid vereist)
  • Voor ervaren NW-instructeurs die een bijscholing willen (kennis willen maken met andere aanpak) en ervaringen willen uitwisselen.
  • Enthousiaste Nordic Walkers die geen ervaring met lesgeven kunnen na deelname aan module 'didaktiek' op vrijdagavond deelnemen aan de instrukteurscursus. Meerprijs € 35,=

 

  • Leki instructeurscursus op eigen terrein. Dus bij uw club. Vereniging zorgt voor theorieruimte, koffiebreaks en lunch. Kosten € 600,= voor max. 5 deelnemers. Elke extra deelnemer betaald € 60,=

 

lees ook column: Nordic walking, second generation.